CROATIAN WILDERNESS - KL3

Istražite hrvatsku divljinu skačući po otoku i slijedeći rutu koja ide “izvan utabanih staza”. Savršeno za svakog pravog putnika, avanturistu i ljubitelja prirode.
Opustite se i uživajte u pogledu koji oduzima dah, te upijte sve nijanse plave i zelene.
Plivajte, ronite, sunčajte se i istražujte podzemlje Jadranskog mora tijekom dana, dok su večeri slobodne za šetnju, otkrivanje barova i restorana, povijesnih znamenitosti i spomenika na kopnu.

Cijene krstarenja ovise o nivou broda i datumu polaska:

PREMIUM SUPERIOR brodovi
GORNJA / GLAVNA PALUBA: 
    1.500,00 €  
6.7., 20.7., 3.8.
DONJA PALUBA: 
    1.250,00 €  
6.7., 20.7., 3.8.


PREMIUM brodovi
GORNJA / GLAVNA PALUBA: 
    1.250,00 €  
6.7., 20.7., 3.8.
DONJA PALUBA: 
    1.100,00 €  
6.7., 20.7., 3.8.


TRADITIONAL ENSUITE brodovi
GORNJA / GLAVNA PALUBA: 
    900,00 €  
6.7., 20.7., 3.8.
DONJA PALUBA:                    
    850,00 €  
6.7., 20.7., 3.8.
Program putovanja
Dan 1   Subota: Split - Pučišća (L)
Polazak iz Splita u 13:00 sati nakon čega slijedi ručak na brodu i zaustavljanje za kupanje. Krstarenje do Pučišća na sjevernoj strani Brača, tipičnog mediteranskog gradića u dnu dubokog zaljeva, poznatog po bijelom bračkom kamenu upotrijebljenom za gradnju liverpoolske katedrale, Bijele kuće u Washingtonu i drugih znamenitih građevina. Postoji mogućnost posjeta kamenoklesarskoj radionici, jednoj od rijetkih takvih radionica koje još rade u Europi. Uživajte u domaćoj hrani, vinu i poznatom maslinovom ulju. Noćenje u luci Pučišća.

Dan 2   Nedjelja: Pučišća - Korčula (B, L)
U ranim jutarnjim satima polazak prema Korčuli, rodnom mjestu Marka Pola. Zaustavite se na putu i uživajte u jutarnjem kupanju u kristalno plavom moru. Ručak će biti poslužen ili na vrhu poluotoka Pelješca (u blizini Lovišta) ili u mirnoj uvali Kneža na otoku Korčuli. Dolazak u poslijepodnevnim satima, nakon čega slijedi vođeno razgledavanje iznimnog grada Korčule (uključeno u Premium i Premium Superior). Prema legendi, Korčulu je osnovao trojanski junak Antenor u 12. stoljeću prije Krista. Ovdje se mogu pronaći mnoge legende i priče, kao i impresivni spomenici. U večernjim satima preporučamo posjet nekoj od brojnih lokalnih konoba ili uživanje u prekrasnom pogledu iz brojnih kafića i barova. Noćenje u Korčuli.

Dan 3   Ponedjeljak: Korčula - Lastovo (Ubli) (B, L, CD)
Prije nego što napustite Korčulu, zašto ne biste prošetali marinom ili obližnjom tržnicom kako biste kupili suvenire i druge lokalne specijalitete. Nastavak krstarenja prema Lastovu, najudaljenijem naseljenom otoku u Dalmaciji (cca. 10,00 €.- plaća se na licu mjesta za ulazak u Park prirode Lastovo). Pristanište u luci Ubli. Odatle lokalni autobus ili taksi vozi do sela Lastovo u posjet lokalnoj vinariji i kušanju autohtonih sorti vina. Otok je okružen mnogim manjim otocima, sa skrovitim zaljevima i uvalama savršenim za ronjenje. Grad je poznat i po nizu crkvica i neobično oblikovanih dimnjaka, svojstvenih samo Lastovu. Noćenje na sidru u zaljevu s kapetanskom večerom na brodu. (Uključeno u Premium i Premium Superior paket).

Dan 4   Utorak: Lastovo - Ravnik (Zelena špilja) - Vis (B, L)
U ranim jutarnjim satima polazak prema otoku Visu koji je zbog svog jedinstvenog geografskog položaja bio strateška luka jugoslavenske ratne mornarice i dugi niz godina zabranjen za turiste. Vis je zadržao poseban šarm koji odražava „Mediteran kakav je nekad bio“. U blizini Visa nalazi se otočić Ravnik na kojem je zanimljiva Zelena špilja (ulaznica cca. 10,00 €). Ime je dobila po neobičnoj zelenkastoj svjetlosti koja se reflektira u moru iz rupe na vrhu špilje. Kratko zaustavljanje za kupanje ovisno o vremenskim uvjetima, a potom plovidba dalje do grada Visa na noćenje. Vis se razvio u blizini ostataka antičke Isse, prvog urbanog središta u Hrvatskoj, koje su formirali Grci u 4. stoljeću prije Krista. Posjetite ostatke Rimskih termi, Gradski muzej ili prošećite uživajući u pogledu na prekrasnu Vilu Rustiku smještenu uz obalu.

Dan 5   Srijeda: Vis – Biševo (Modra špilja) – Stari Grad (B, L)
Rano ujutro plovidba prema otočiću Biševo, u posjet Modroj špilji, veličanstvenom prirodnom fenomenu (ulaznica se plaća na licu mjesta 18,00 € po osobi). Nakon Modre špilje krstarenje se nastavlja prema Starom Gradu na otoku Hvaru. Zapisi potvrđuju da je Hvar najsunčaniji otok na Jadranu. Slobodno poslijepodne za istraživanje ovog jedinstvenog grada i njegove poznate uvale u obliku potkove. Čuveno Starogradsko polje najstarije je u Hrvatskoj i najočuvaniji primjer starogrčkog sustava poljoprivrede. I stari grad i ova ravnica dio su svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Noćenje u jednoj od luka Staroga Grada, glavnoj ili trajektnoj luci (udaljenosti 2 km), ovisno o raspoloživosti. Fakultativno vođeni obilazak Starog Grada (uključeno u Premium Superior paket).

Dan 6   Četvrtak: Stari Grad - Bol (B, L)
Nakon doručka, krstarenje prema prekrasnom otoku Braču i poznatom mjestu Bolu koje ima jednu od najneobičnijih i najfotografiranijih plaža u Dalmaciji. Zaustavljanje za kupanje na Zlatnom ratu, poznatoj plaži koja se pomiče s jedne strane na drugu, mijenjajući oblik prema promjeni smjera vjetra i valova. Bol je tipično ribarsko mjesto. Nedavno je postao popularno turističko odredište, ali je zadržao svoj šarm. Prošećite šetnicom uz more ili biciklirajte šetnicom. Pješačite ili unajmite skuter kako biste posjetili Vidovu goru (na 778 m, najviši vrh na svim jadranskim otocima) za spektakularan pogled na Bol i šire ili posjetite polunapušteno selo Murvica. Pronađite lijepu konobu ili restoran i kušajte izvrsnu svježu ribu, domaća vina i ostale delicije ovog jedinstvenog otoka. Noćenje u Bolu.

Dan 7   Petak: Bol - Split (B, L)
Uživajte u najboljem od posljednjeg dana opuštajući se i kupajući se u raznim tihim uvalama na otoku Braču prije dolaska u Split u poslijepodnevnim satima. Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj, prometno sveučilišno i pomorsko središte te glavni grad Dalmacije. Povijesni kompleks Splita s Dioklecijanovom palačom pod zaštitom je UNESCO-a, a njegovi povijesni i kulturni spomenici oduševljavaju kako lokalno stanovništvo tako i brojne posjetitelje koji se zaljube u ovu ljepoticu staru više od 1000 godina. Postoji mogućnost pridruživanja razgledavanju starog grada (uključeno u Premium Superior paket) uključujući Dioklecijanovu palaču koju je rimski car sagradio kao svoj dom za umirovljenike.

Dan 8   Subota: Split (B)
Nakon ranog doručka, vrijeme je da se pozdravimo s posadom i svim novim prijateljima. Nadamo se da se ponovno vidimo na jednom od krstarenja!